• Scroll naar beneden voor het volledige programma "open workshops"!
  • Wie houdt van gezellig koken, maar minder van boodschappen doen en afwassen, kan bij Eetavontuur terecht voor een ontspannend alternatief. Tijdens onze kookworkshops maak je kennis met nieuwe ingrediënten en kooktechnieken.
  • Onder professionele begeleiding bereid je de gerechten alleen of per twee aan een kookstation. Zo krijg je het snel in de vingers en leer je de knepen van het vak. Nadien krijg je de recepturen mee en kan je thuis aan de slag om vrienden en familie te verrassen met een heerlijke maaltijd.

Onze "Open workshops" zijn voor iedereen toegankelijk op de vooraf aangekondigde data.

  • Kies voor één van onze nieuwste workshops: Spice it up!, It's a curry, curry world en Autunno a l'Italia. Of ga voor onze klassiekers.

DATUM

KOOKWORKSHOP

PRIJS

 Don.18.10.18 (18.30-22.30)

ITALO DE LUXE. Creëer het zuiden op je bord in deze feestelijke Italiaanse kookworkshop.

Menu: Antipasti: Bruscetta met capocolo en mostarda, Carpaccio van bresaola met geitenkaasdressing; Gegrilde biocitroen met Buffelmozarella; Primi: Verse pasta met langoustines; Secundi: Zeebaars in zoutkorst met salsa verde en krielaardappelen; Dessert

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboek

VOLZET

Din.23.10.18 (18.30-22.30)

NIEUW: IT'S A CURRY, CURRY WORLD. Curries in al zijn vormen van India tot Vietnam.

Menu: Voorgerecht: Kruidige gehaktballetjes in sla blaadje met Thais dipsausje; Hoofdgerecht: Roergebakken krab in droge gele curry met Chinese selder; Massaman curry met rundsvlees; Indische groentencurry; Gestoomde dorade in sojasaus met gember en lente ui; Roergebakken kousenband en aubergine; Dessert: Mango lassi

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

VOLZET

Woe.24.10.18 (18.30-22.30)

HET THAISE GELUKSGEVOEL. Thaise kookworkshop. Ervaar de ene smaakexplosie na de andere dankzij chili, gember en vissaus.

Menu: Hapje: Explosie van smaken (miang kam); Voorgerecht: Gevuld wontondeegje met zoetzure saus; Hoofdgerecht: Rode curry met gegrilde eend (gaeng pet pet yang), Gewokte kip en paddenstoelen met gember (gai pat pak king), Pittige salade van glasnoedels en scampi (yam woon sen); Dessert: Banaan in kokos

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

VOLZET

 Don.25.10.18 (18.30-22.30)

NIEUW: AUTUNNO A ITALIA.

Evenzeer als de zomer een tijd van oogsten en genieten.

Menu: Antipasti: Pompoen, burrata en hazeloot, Puntarelle alla Romana; Primi: Risotto ai porcini; Secundi: Coniglio alla cacciatora en polenta; Dessert:

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

 € 68 pp

Din.06.11.18 (18.30-22.30)

DE GEHEIMEN VAN DE TAJINE. Marokkaanse kookworkshop. Onder het deksel van een tajine gebeuren de grootste wonderen. Laat je betoveren.

Menu: Voorgerecht: Briouats met geitenkaas, Briouats met kefta, Salade van tomaat, kappertjes en ingemaakte citroen; Harira (linzensoep met gerookt paprikapoeder en komijn); Hoofdgerecht: Tajine van kip, abrikozen, amandelen en honing, Tajine van vis en tomaten, Tajine van lam met appel; Zalouk (pittige aubergine/tomatendip) Dessert: Carpaccio van sinaasappel met kaneel, Baklava

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

VOLZET

 

Din.13.11.18 (18.30-22.30)

NIEUW: IT'S A CURRY, CURRY WORLD. Curries in al zijn vormen van India tot Vietnam.

Menu: Voorgerecht: Kruidige gehaktballetjes in sla blaadje met Thais dipsausje; Hoofdgerecht: Roergebakken krab in droge gele curry met Chinese selder; Massaman curry met rundsvlees; Indische groentencurry; Gestoomde dorade in sojasaus met gember en lente ui; Roergebakken kousenband en aubergine; Dessert: Mango lassi

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 70 pp

 Din.20.11.18 (18.30-22.30)

NIEUW: AUTUNNO A ITALIA.

Evenzeer als de zomer een tijd van oogsten en genieten.

Menu: Antipasti: Pompoen, burrata en hazeloot, Puntarelle alla Romana; Primi: Risotto ai porcini; Secundi: Coniglio alla cacciatora en polenta; Dessert:

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

 € 68 pp

Woe.28.11.18 (18.30-22.30)

DE GEHEIMEN VAN DE TAJINE. Marokkaanse kookworkshop. Onder het deksel van een tajine gebeuren de grootste wonderen. Laat je betoveren.

Menu: Voorgerecht: Briouats met geitenkaas, Briouats met kefta, Salade van tomaat, kappertjes en ingemaakte citroen; Harira (linzensoep met gerookt paprikapoeder en komijn); Hoofdgerecht: Tajine van kip, abrikozen, amandelen en honing, Tajine van vis en tomaten, Tajine van lam met appel; Zalouk (pittige aubergine/tomatendip) Dessert: Carpaccio van sinaasappel met kaneel, Baklava

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maalijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 67,5 pp

 

Din.04.12.18 (18.30-22.30)

NIEUW: SPICE IT UP, PEPPER, CHILI & SAMBAL! We verkennen de wereld van chili. Voor mensen met stevige smaakpapillen!

Menu: Voorgerecht: Venusschelepen in pittige seafood dressing; Gegrilde scampi met peper, zout, limoen; Hoofdgerecht: 3 soorten sambal (kokossambal, auberginesambal, garnaalsambal); Roggevleugel in bananenblad met sambal; Achar van witte kool; Sri lankan aardappel curry; Gestoomde paksoi met hoisinsaus; Dessert: Indonesische fruitsla

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 68 pp

Woe.12.12.18 (18.30-22.30)

THAI DE LUXE. Feestelijke Thaise kookworkshop. Verras je gasten met een Thaise feestmaaltijd. Want niet enkel de Fransen weten hoe je oesters en kreeft bereidt.

Menu: Voorgerecht: Ananas met zoetzoute karamel van kip, pinda en scampi (ma hor), Oesters Thai style, Explosie van smaken (miang kam), Scampi in limoendressing (kung chae naam pla), Gemarineerde kip met sesamzaadjes in pandanblad (gai bay toeuy); Hoofdgerecht: Lauwe salade van kip en pindanoten met kokosdressing (yam gop gati tian), Rundvlees met look en zwarte peper (nua pad kratiem prik thai), 1/2 kreeft met rode curry, Scampi met aspergest; Dessert: Pompoen gevuld met kokosflan (sankaya)

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

 

 € 84 pp

 Woe.16.01.19 (18.30-22.30)

ITALO DE LUXE. Creëer het zuiden op je bord in deze feestelijke Italiaanse kookworkshop.

Menu: Antipasti: Bruscetta met capocolo en mostarda, Carpaccio van bresaola met geitenkaasdressing; Gegrilde biocitroen met Buffelmozarella; Primi: Verse pasta met langoustines; Secundi: Zeebaars in zoutkorst met salsa verde en krielaardappelen; Dessert

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 79 pp

Din.22.01.19 (18.30-22.30)

THAIS VOOR BEGINNERS. Thaise kookworkshop waarin je de belangrijkste gerechten uit de Thaise keuken leert maken.

Menu: Aperitiefhapje: Explosie van smaken (miang kam); Voorgerecht: Thaise viskoekjes met komkommerdressing; Hoofdgerechten: Penangcurry met varkenshaasje, Pikante rundvleessalade, Chinese broccoli in oestersaus, Kip met cashewnoten; Dessert: Zoete kleefrijst met mango

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 67,5 pp

Don.31.01.19 (18.30-22.30)

HARMONIE EN BALANS. Japanse kookworkshop. Kook met zeer verse ingrediënten van een hoge kwaliteit zonder de prestatie uit het oog te verliezen. Kortom: kook Japans zoals het hoort.

Menu: Venusschelpen met sake en dashi, Ramen misosoep, Gyoza, Slaatje van kort gegrilde Sint-Jacobsvrucht, Sushi, Yuzu ijs met groene theepoeder

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 80 pp

Din.05.02.19 (18.30-22.30)

NIEUW: IT'S A CURRY, CURRY WORLD. Curries in al zijn vormen van India tot Vietnam.

Menu: Voorgerecht: Kruidige gehaktballetjes in sla blaadje met Thais dipsausje; Hoofdgerecht: Roergebakken krab in droge gele curry met Chinese selder; Massaman curry met rundsvlees; Indische groentencurry; Gestoomde dorade in sojasaus met gember en lente ui; Roergebakken kousenband en aubergine; Dessert: Mango lassi

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 70 pp

Woe.13.02.19 (18.30-22.30)

NIEUW: SPICE IT UP, PEPPER, CHILI & SAMBAL! We verkennen de wereld van chili. Voor mensen met stevige smaakpapillen!

Menu: Voorgerecht: Venusschelepen in pittige seafood dressing; Gegrilde scampi met peper, zout, limoen; Hoofdgerecht: 3 soorten sambal (kokossambal, auberginesambal, garnaalsambal); Roggevleugel in bananenblad met sambal; Achar van witte kool; Sri lankan aardappel curry; Gestoomde paksoi met hoisinsaus; Dessert: Indonesische fruitsla

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 68 pp

Din.05.03.19 (18.30-22.30)

NIEUW: RAMEN NOEDELS. Wat men in Japan doet, doet men beter. Leer zelf een volledige kom Ramen noedels samenstellen.

Menu: Voorgerecht: Hartige pannenkoek met scampi en varkensvlees (Okonomiyaki); Hoofdgerecht: Zelf bouillon en noedels maken, De smaakmakers voor Ramen, Pickles, Diverse ramen soepen; Dessert: Pannacota met groene thee

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 68 pp

Din.22.03.19 (18.30-22.30)

NIEUW: DIM SUM EN EN DE ZIJDE ROUTE. Dim Sum heeft zijn oorsprong in de theehuizen langs de zijderoute, met deze fascinerende workshop brengen we je een inzicht in de wereld van Dim Sum.

Menu: Voorgerecht: Wonton soep; Hoofdgerecht: Verschillende soorten Dim Sum (gestoomd, gebakken, gefrituurd), gemarineerde ribbetjes,... Dessert: Gestoomde Buns met rode bonenpasta

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 68 pp