• Scroll naar beneden voor het volledige programma "open workshops"!
  • Wie houdt van gezellig koken, maar minder van boodschappen doen en afwassen, kan bij Eetavontuur terecht voor een ontspannend alternatief. Tijdens onze kookworkshops maak je kennis met nieuwe ingrediënten en kooktechnieken.
  • Onder professionele begeleiding bereid je de gerechten alleen of per twee aan een kookstation. Zo krijg je het snel in de vingers en leer je de knepen van het vak. Nadien krijg je de recepturen mee en kan je thuis aan de slag om vrienden en familie te verrassen met een heerlijke maaltijd.

Onze "Open workshops" zijn voor iedereen toegankelijk op de vooraf aangekondigde data.

  • Kies voor één van onze nieuwste workshops: Parels uit Beiroet, De keuken van Puglia of Viet Street Food. Of ga voor onze klassiekers.

DATUM

KOOKWORKSHOP

PRIJS

Di.05.09.17 (18.30-22.30)

HARMONIE EN BALANS. Japanse kookworkshop. Kook met zeer verse ingrediënten van een hoge kwaliteit zonder de prestatie uit het oog te verliezen. Kortom: kook Japans zoals het hoort.

Menu: Venusschelpen met sake en dashi, Ramen misosoep, Gyoza, Slaatje van kort gegrilde Sint-Jacobsvrucht, Sushi, Yuzu ijs met groene theepoeder

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 80 pp

Don.07.09.17 (18.30-22.30)

THAIS VOOR BEGINNERS. Thaise kookworkshop waarin je de belangrijkste gerechten uit de Thaise keuken leert maken.

Menu: Aperitiefhapje: Explosie van smaken (miang kam); Voorgerecht: Thaise viskoekjes met komkommerdressing; Hoofdgerechten: Penangcurry met varkenshaasje, Pikante rundvleessalade, Chinese broccoli in oestersaus, Kip met cashewnoten; Dessert: Zoete kleefrijst met mango

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 67,5 pp

 Woe.13.09.17 (18.30-22.30)

 NIEUW: ITALO DE LUXE.  Creëer het zuiden op je bord in deze feestelijke Italiaanse kookworkshop.

Menu: Antipasti: Bruscetta met capocolo en mostarda, Carpaccio van bresaola met geitenkaasdressing; Gegrilde biocitroen met Buffelmozarella; Primi: Verse pasta met langoustines; Secundi: Zeebaars in zoutkorst met salsa verde en krielaardappelen; Dessert

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboek

€ 79 pp

Din.19.09.17 (18.30-22.30)

PARELS UIT BEIROET. Libanese kookworkshop. Aan de slag met sumak, za'atar en frikkeh.

Menu: Mezze: Tabouleh, Kibbeh, Baba Ganoush, Labne; Hoofdgerecht: Frikkeh met noten, Kip met granaatappel, Fattoush slaatje; Dessert: Kruidige rijstpap.

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboek

€ 65 pp

Woe.20.09.17 (18.30-22.30)

SMULLEN VOOR DE SIESTA. Spaanse kookworkshop. Maak tapas en paella die je tafelgasten tot diep in de nacht doen verder keuvelen.

Menu: Tapas: Kroketjes van Bacalao, Albondigas (Balletjes in Tomatensaus), Tortilla, Ceviche; Hoofdgerechten: Paella van kip en Paella van zeevruchten; Dessert: Bittere chocolademousse met Arbequino

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 65 pp

Don.28.09.17 (18.30-22.30)

LA CUCINA DELLA MAMMA. Italiaanse kookworkshop. Begrijp de basis van de keuken waarin het allemaal draait rond productkennis en moederliefde.

Menu: Antipasti: Sformatini, Peperoni arrosti, Muntpesto met gegrilde zucchini; Primi: Spaghetti al vongole; Secundi: Involtini de pesce spada; Dolce: Tiramisu al limone

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 67,5 pp

Din.03.10.17 (18.30-22.30)

DE EERLIJKE KEUKEN VAN DE STRAATSTALLETJES . Thai Street Food workshop. Leer sensationele gerechten maken die klaar zijn in een handomdraai.

Menu: Kipsaté met pindasaus, Zure soep van scampi en citroengras (tom yam kung); Gewokte Thaise rijstnoedels met scampi (pad thai); Kip met basilicum op bedje van rijst (gai pad krapao), Pittige vissausdressing (prik naam pla); Zoete kleefrijst met kokos en mango (khao niaw ma muang)

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 65 pp

Woe.04.10.17 (18.30-22.30)

THE SCENT OF GREEN PAPAYA.Vietnamese kookworkshop. Na deze sessie zullen kruiden, rijst en dipsauzen nooit meer hetzelfde betekenen.

Menu: Vietnamese noedelsoep (pho bo); Voorgerecht: Lenterolletjes (banh cuon), nuoc cham dipsaus; Hoofdgerecht: Salade van kip en bananenbloesem (goi muc du du), gegrilde vis in bananenblad, gekarameliseerde garnalen en look (tom rim ram); Dessert: Flan caramel Vietnamese style

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 67,5 pp

Don.12.10.17 (18.30-22.30)

ITALIAANS TO THE NEXT LEVEL. Italiaanse kookworkshop. We kijken verder dan het cliché. Minder bekende bereidingswijzen en groenten spelen in deze Italiaanse kookworkshop de hoofdrol.

Menu: Antipasti: Radicchio, tomaat en kappertjes in citroendressing met ansjovis, Sperziebonen met gepofte rode ui uit de oven, Vitello Tonnato; Primo: Penne met zelfgemaakte salsicce in tomaat-basilicum saus; Secundo: Ossobuco Bianco; Dolce: Semifreddo met rode vruchten

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 69 pp

Din.17.10.17 (18.30-22.30)

DE GEHEIMEN VAN DE TAJINE. Marokkaanse kookworkshop. Onder het deksel van een tajine gebeuren de grootste wonderen. Laat je betoveren.

Menu: Voorgerecht: Briouats met geitenkaas, Briouats met kefta, Salade van tomaat, kappertjes en ingemaakte citroen; Harira (linzensoep met gerookt paprikapoeder en komijn); Hoofdgerecht: Tajine van kip, abrikozen, amandelen en honing, Tajine van vis en tomaten, Tajine van lam met appel; Zalouk (pittige aubergine/tomatendip) Dessert: Carpaccio van sinaasappel met kaneel, Baklava

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 67,5 pp

 

Woe.18.10.17 (18.30-22.30)

HET THAISE GELUKSGEVOEL. Thaise kookworkshop. Ervaar de ene smaakexplosie na de andere dankzij chili, gember en vissaus.

Menu: Hapje: Explosie van smaken (miang kam); Voorgerecht: Gevuld wontondeegje met zoetzure saus; Hoofdgerecht: Rode curry met gegrilde eend (gaeng pet pet yang), Gewokte kip en paddenstoelen met gember (gai pat pak king), Pittige salade van glasnoedels en scampi (yam woon sen); Dessert: Banaan in kokos

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 67,50 pp

Don.26.10.17 (18.30-22.30)

KOKEN OP HET KRUISPUNT VAN CULTUREN. Maleisisch koken. Ervaar de Maleisische glimlach na het bereiden van een nasi lemak ontbijttafel.

Menu: Voorgerecht: Varkensvlees gemarineerd in 5 kruidenpoeder (lor bak); Hoofdgerecht: Gestoofde rundvlees curry met kokosvlees (beef rendang), Rijst met sambal belacan en ansjovis (nasi lemak); Gefrituurde kip (inche kabin); komkommersalade met kokos en satésaus; Dessert: Kruidige fruitsalade

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 67,50 pp

Din.07.11.17 (18.30-22.30)

NIEUW: VIET STREET FOOD. Kom en ontdek de Vietnamese voetpadgeheimen met een Franse toets.

Menu: Hapje: Bo La Lot (gemarineerd rundsvlees en betelblad) + nuoc cham; Voorgerecht: Tomaat Farcie, waterspinazie met gelebonenpasta en soja, gegrilde scampi's met peper/zout/limoen; Hoofdgerecht: Cha Ca La Vong (gemarineerde gegrilde zeeduivel met rijstnoedels, dille en lente ui); Dessert: Flan Caramel

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 67,50 pp

Don.09.11.17 (18.30-22.30)

SIMPLY LAOS. Laotiaanse kookworkshop. Na deze workshop kun je niet meer zonder je wekelijkse portie papajasalade. Wedden?

Menu: Voorgerecht: Groene papajasalade (som tam), Salade van fijn gehakte kip met verse kruiden (laab gai), Kleefrijst; Hoofdgerecht: Gewokte waterspinazie met sojasaus, Junglecurry met rundvlees, Gestoomde vis in limoendressing; Dessert: Kleefrijst in Bananenblad

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 67,5 pp

Din.14.11.17 (18.30-22.30)

NIEUW: DE KEUKEN VAN PUGLIA

Benoit volgde stage in Puglia, de hak van Italië, en brengt de keukengeheimen mee. Denk burata, zelf verse pasta maken, fave, ripiene,...

Menu: Antipasti: Aqua Sale met burata, Cozze ripiene, Polpette di zucchini; Primi: Orrechiette pomodori; Secondi: Puree van fave, gestoofde groene groenten, Braciole; Dolce: Biscotti di Mandorle

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 69 pp

Don.23.11.17 (18.30-22.30)

DE BAKERMAT VAN HET VEGETARISME.

Indische vegetarische kookworkshop. Tover geuren en kleuren op tafel die je zin geven om lang na te tafelen.

Menu: Voorgerecht: Groentenpakora's met muntchutney; Hoofdgerecht: Linzensoep, Groentencurry, Chaat Salade, Komkommerraita, Rijst, Naan; Dessert: Masala chai, Banaan met karamel van rozijnen en noten

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

 € 65 pp

Din.28.11.17 (18.30-22.30)

THAIS VOOR BEGINNERS. Thaise kookworkshop waarin je de belangrijkste gerechten uit de Thaise keuken leert maken.

Menu: Aperitiefhapje: Explosie van smaken (miang kam); Voorgerecht: Thaise viskoekjes met komkommerdressing; Hoofdgerechten: Penangcurry met varkenshaasje, Pikante rundvleessalade, Chinese broccoli in oestersaus, Kip met cashewnoten; Dessert: Zoete kleefrijst met mango

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 67,5 pp

 Din.12.12.17 (18.30-22.30)

 NIEUW: ITALO DE LUXE.  Creëer het zuiden op je bord in deze feestelijke Italiaanse kookworkshop.

Menu: Antipasti: Bruscetta met capocolo en mostarda, Carpaccio van bresaola met geitenkaasdressing; Gegrilde biocitroen met Buffelmozarella; Primi: Verse pasta met langoustines; Secundi: Zeebaars in zoutkorst met salsa verde en krielaardappelen; Dessert

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboek

€ 79 pp

Woe.13.12.17 (18.30-22.30)

THAI DE LUXE.

Feestelijke Thaise kookworkshop. Verras je gasten met een Thaise feestmaaltijd. Want niet enkel de Fransen weten hoe je oesters en kreeft bereidt.

Menu: Voorgerecht: Ananas met zoetzoute karamel van kip, pinda en scampi (ma hor), Oester Thai style, Explosie van smaken (miang kam), Scampi in limoendressing (kung chae naam pla), Gemarineerde kip met sesamzaadjes in pandanblad (gai bay toeuy); Hoofdgerecht: Pikante salade met inktvis, Rundvlees met look en zwarte peper (nua pad kratiem prik thai), 1/2de kreeft met rode curry, Scampi met asperges; Dessert: Pompoen gevuld met kokosflan (sankaya)

Inclusief: ingrediënten, kookmateriaal, maaltijd, dranken (aperitief, wijn, koffie of thee), info- en receptenboekje

€ 84 pp